Home Shëndetësi Migrena e turbullon mendjen

Migrena e turbullon mendjen

Sipas shkencëtarëve, konsiderohet që rreth 95 për qind e njerëzve në botë të vuajnë nga dhimbjet e kokës, prej tyre nga 12 deri në 19 për qind janë të gjinisë femërore dhe rreth 8 për qind e tyre janë meshkuj dhe fëmijë, e që të gjithë këta luftojnë me migrenën.

Edhe pse është sëmundje, e cila nuk rezulton me vdekje, kjo sëmundje sjell shumë dhimbje dhe telashe, por gjatë sulmit është në gjendje që ta “paralizojë” njeriun.

Sulmi i migrenës mesatarisht zgjat nga katër deri në 72 orë, shpesh përcillet me mundim, rritje të ndjeshmërisë ndaj dritës, aromës dhe zhurmës. Përndryshe sipas mjekëve konsiderohet që nga 70 deri në 95 për qind e personave në një moment të caktuar vuajnë nga dhimbjet e kokës, e kjo ndikon që të turbullohet mendja e shumicës prej tyre. Shumica e pacientëve pas sulmit të migrenës nuk janë në gjendje që t’i përfundojnë aktivitetet e përditshme. Shkaqet e migrenës sipas mjekëve ende nuk dihen, por faktorët që mund të ndikojnë janë gjenet dhe çrregullimet neurologjike.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto ushqime pengojnë gjumin normal

Ne e dimë që ushqime të caktuara që përmbajnë kafeinë ose sheqer mund të stimulojnë sistemin nervor, duke e bërë të vështirë gjumin. Por ka edhe ushqime që do të kenë efektin e kundërt. Mos harroni karbohidratet Ushqyerja që përfshin nxjerrjen e karbohidrateve mund të prishë ekuilibrin kimik të trupit dhe kështu të parandalojë gjumin e mirë. Në vend që t’i eliminoni...