Home Modë & Estetikë Miqte dhe armiqte e flokeve

Miqte dhe armiqte e flokeve

Miqte dhe armiqte e flokeveFloket, pervecse jane nje element shume i rendesishem per bukurine e nje personi, jane edhe pasqyra e shendetit tone, te ekzeminojme ato qe jane “miqte” dhe “armiqte” e flokeve tone.

Aleati i bukuri se dhe shendetit te flokeve eshte sigurisht ushqimi. Nje diet e pasur me vitamina, hekur, aminoacide dhe kripra minerale kontribuojne ne shndet te mire te tyre.

Shume e rendesishme eshte edhe aktiviteti fizik, me ane te djerses arrijme te eleminojme toksinat dhe te riaktivizojme aktivitetin e rrenjeve.

Armiqte jane te shumte. Shampo agresive dhe perdorimi i shpeshte i tyre. Eshte mire te zgjidhni produkte delikate per tipin tuaj te flokeve. Kreheri, eshte nje faktore tjeter kunder shendetit te flokeve, evitoni  te krihni floket me force pasi i kepusni ato.

Mundohuni te evitoni stresin. Dielli dhe uji i detit jane elemnte te cilet thajne skalpin e flokeve prandaj eshte shume i rendesishem tti mbroni ato me vaj apo me spray te pershtatshem.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...