Home Shëndetësi Mjekesi, xhel per kurimin e plageve ne koke

Mjekesi, xhel per kurimin e plageve ne koke

 Mjekesi, xhel per kurimin e plageve ne kokeNje xhel i krijuar nga substanca natyrale dhe sintetike qe injektohet ne tru mund te jete ne gjendje te stimuloje zonat e demtuara qe te rikthehen ne gjendjen e meparshme.

Zbulimi vjen nga nje ekip shkencetaresh te Clemson University ne Kalineron e Jugut, qe kane kryer studime te financuara edhe nga Ministria e Mbrojtjes amerikane.

Xheli, i provuar deri me tani te minjte, mund te testohet te trupat njerezore brenda tre vitesh duke i hapur keshtu rruge kurimit te plageve ne koke.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...