Home Këshilla për Prindër Mjekime per femijet me ADHD

Mjekime per femijet me ADHD

Nje klasë e barnave që quhet psychostimulants ose stimulants per shume te shkurter ështe nje trajtim efektiv per fëmijërine ADHD.

Këto ilaçe, duke perfshirë Ritalin, Concerta, dhe Adderall XR, per te ndihmuar fëmijët e tyre te perqëndrohet mendimet dhe injorojne distractions. Stimulues medikamente jane efektive ne 70% ne 80% te pacienteve.

nje tjeter mjekim perdoret per te trajtuar fëmijët ne ADHD ështe nonstimulant ilaçe, Strattera.me shume studime do te duhet te jete bërë ne drejtim te kundërt me medikamente Strattera tashme ne dispozicion, por evidenca tregon që deri me sot rreth 70% e fëmijëve me ADHD kane dhëne Strattera te rëndësishëm ne permirësimin e tyre simptome.

ADHD ilaçe jane ne dispozicion ne veprim te shkurter (te menjehershëm-release), ndermjetem-vepruar, vepron dhe afat-format. Mund te duhen disa herë per nje mjek per te gjetur me te mirë per ilaçe, dozim dhe plan per nje individ me ADHD. ADHD ane drogat ndonjeherë kane efekte, por këto priren te ndodhë ne fillim te mjekimit. Zakonisht, pala efekte jane te buta dhe kalues.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...