Molla parandaloni shume sëmundje

Molla parandaloni shume sëmundjeMolla është një artikull shume i shëndetshëm, përmban fije, vitamina, minerale flavonoide dhe fruktoze.

Edhe pse me molla nuk mund ta shërojmë asnjë sëmundje, me konsumimin e rregullt te tyre mund ti parandalojmë shume sëmundje.

Molla e stimulon sistemin imunitar te organizmit dhe është shume efikase ne luftën kundër viruseve, baktereve si dhe kundër radikaleve te lira. Mu për këtë është mbrojtje  e mire nga ftohja, por edhe e zvogëlon rrezikun nga sëmundjet kanceroze.

Duke i falënderuar karotinës molla e mbron lëkuren nga rrezet UV. Pasi qe përmban pektine dhe celuloze, e rregullon tretjen dhe ndihmon te kapsllëku.