Home Këshilla të ndryshme Mos hani teksa shihni celularin sepse...

Mos hani teksa shihni celularin sepse…

1Ky është një zakon i të gjithëve thuajse por, ekspertët e shëndetësisë deklarojnë se ngrënia e ushqimit para televizorit ose në kohën që mban telefonin celular në dorë ndikon negativisht në shëndet dhe peshë.

Personat që e bëjnë këtë gjë kanë tendencë të shëndoshen më shumë.

Ekspertët thonë se kur sheh televizor, apo kur lundron në internet nëpërmjet celularit humb përqendrimin nga e ngrëna dhe truri jonë nuk e regjistron këtë fakt.

Kjo bën që pas drekës apo darkës të hamë sërish diçka të lehtë. Ngrënia jashtë vakteve shkakton mbipeshë.

Për eksperiment u morën 39 persona me shëndet normal dhe rezultati ishte bindës.

Përdorimi i mjeteve teknologjike që na kërkojnë përqendrim gjatë ngrënies ka një efekt negativ në oreksin tonë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...