Home Këshilla të ndryshme Mos i hidhni penjtë e bananes? Ja çfarë rëndësie vërtet kanë ata

Mos i hidhni penjtë e bananes? Ja çfarë rëndësie vërtet kanë ata

Bananet janë burim i shkëlqyeshëm i kaliumit, janë të pasura me vitamina dhe materie ushqyese, mirëpo a e dini çfarë janë ata penjtë që mbeten në lëvore të kur e qëroni bananen?

Të paktë janë ata të cilët nuk i duan bananet, transmeton Telegrafi.
Bananet janë burim i shkëlqyeshëm i kaliumit, janë të pasura edhe me vitamina dhe materie ushqyese, mirëpo janë edhe burim i shkëlqyesen nëse dëshironi të ëmbëlsoheni.
Mirëpo, a dini çka janë penjtë të cilët mbeten në banane kur e qëroni?
Shumica e njerëzve ata penj i qëron bashkë me lëvoren, mirëpo këtë gjë vërtet nuk duhet ta bëni sepse janë plotësisht të ngrënshëm, por edhe janë të shëndetshëm.

Penjtë janë në të vërtetë fibra të indeve të cilat kanë rol të rëndësishëm në rritjen e bananes, andaj janë të domosdoshëm për rindarje të drejtë të materieve ushqyese në vetë bimën.
– Pos që janë shumë të dobishëm, ata penj janë edhe të ngrënshëm – ka shpjeguar Nicholas D. Gillitt, ekspert për kiminë joorganike dhe drejtor i Dole Nutrition Institute.
Veç tjerash, penjtë përmbajnë shumë më tepër fibra se sa vetë banania andaj për këtë gjë janë të rekomandueshëm që të hahen. /Telegrafi/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Surja dhe Duaja Ja-Sin – Me shkronja latine dhe përkthim Shqip

Surja Ja-Sin (36) është mekkase dhe ka takte të shkurtra dhe ritme të shpejta. Numri i ajeteve të saj është tetëdhjetë e tre si dhe është më e vogël dhe më e shkurtë se sureja paraprake (surja Fatir), e cila ka dyzet e pesë ajete. Kështu, tekstet e shkurtra dhe ritmi i shpejtë i japin sures një natyrë të posaçme...