Home Ushqim Mos i ruani kurrë vezët në derën e frigoriferit

Mos i ruani kurrë vezët në derën e frigoriferit

Vezët janë lirë, të shëndetshme dhe të thjeshta për përgatitje, por gjatë verës megjithatë duhet të keni kujdes që ato të jenë të freskëta dhe të shëndetshme.

Ua sjellim disa këshilla lidhur me ruajtjen, pastrimin dhe përgatitjen e tyre. Para se t’i blini ato, hapeni ambalazhin e kartonit dhe kontrolloni nëse janë të ndotura dhe të tëra. Në frigorifer mbani në ambalazhin origjinal të tyre.

Ruani në njërin nga raftet e frigoriferit, ku është më ftohtë, e jo në derë të tij, ku më së shpeshti gjenden vendet e caktuara për vezë dhe ku temperatura është më e lartë se në cilindo raft tjetër.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...