Home Këshilla për Prindër Mos pini lëngje të pemëve në vakt të darkës

Mos pini lëngje të pemëve në vakt të darkës

Mos pini lëngje të pemëve në vakt të darkësShumë prindër mendojnë gabimisht se lëngjet e gatshme (të blera) të pemëve janë të shëndetshme për fëmijë.

Por, ekspertët thonë se fëmijëve nuk iu duhet dhënë lëngje të pemëve në vakt të darkës. Mund t’iu jepni qumësht, apo vetëm ujë, e jo edhe pije të ëmbla.

Sipas fjalëve të shkencëtarëve, lëngjet e pemëve kanë kontribuuar në rritjen e madhe të njerëzve me mbipeshë, me diabet të tipit II dhe me sëmundje të zemrës. Një adoleshent mesatarisht konsumon 40 % sheqer më shumë sesa që është e nevojshme.

– Pijet e ëmbla nuk janë të mira për fëmijët. Ata më së shumti duhet të pinë ujë – thotë profesori Tom Sanders, nutricionist nga Londra.

Në një studim, shkencëtarët kanë ardhur deri te përfundimi se lëngu i portokallit është njësoj i dëmshëm si edhe pijet e ëmbëlsuara. Fëmijët mund të pinë lëngje pemësh një herë në pesë ditë, insistojnë nutricionistët.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shtatzënë në kohë coronavirusi: Ç’duhet të dini

Shtatzënia në kohë pandemie, sigurisht që shoqërohet me frikë dhe dilema më të mëdha se ato në kohëra normale Shumë vajza/gra presin të sjellin në jetë fëmijët e tyre në një kohë kur e gjithë bota është izoluar nga frika e përhapjes së coronavirusit. Edhe në vende shumë të zhvilluara shtatzënat po konsiderojnë sërish lindjen nga shtëpia për të shmangur një...