Home Këshilla të ndryshme Mos pini ujë nga tubi, ja çfarë rrezikoni

Mos pini ujë nga tubi, ja çfarë rrezikoni

Ditët e nxehta kanë ardhur, që do të thotë se ditët ku qëndroni më shumë jashtë në kopsht, duke e rregulluar atë dhe ujitur bimët me tub gome janë këtu.

Gjatë ditëve të nxehta, sigurisht se keni edhe etje që do të thotë se kur jeni duke punuar në kopsht ka shumë gjasë që të pini ujë nga tubi i gomës.

Por, nëse nuk dëshironi të konsumoni metale të rënda dhe plastikë, nuk duhet të pini ujë nga ky tub, thuhet sipas HelathyStuff.org.Kjo pasi që sipas kësaj ueb-faqeje, tubat e gomës janë të krijuar nga ‘kloridi polivinil’, që do të thotë se nivelet e metaleve të rënda dhe substancave të tjera të rrezikshme janë të larta në tubat e gomës.

Shumica e këtyre tubave të testuar nga HelathyStuff dolën të ishin të krijuar nga ky klorid, një plastikë helmuese që shpesh përmban edhe organotinë, të cilët mund të prekin hormonet dhe zhvillimin riprodhues.Dhe në fakt, një e treta e tubave PVC përmbajnë këto substanca kimike. Më shumë se gjysma e tubave përmbajnë edhe ‘antimoni’, që, nëse i ekspozoheni shumë, mund të çojë në dëmtim të veshkave dhe mëlçisë.

Kështu, hulumtuesit thonë se nuk duhet të pini ujë nga tubi i gomës në kopsht, nëse nuk dëshironi t’u ekspozoheni substancave të dëmshme.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...