Home Këshilla të ndryshme Mungesa e vemendjes, zbulohen vetite e Ritalin-it

Mungesa e vemendjes, zbulohen vetite e Ritalin-it

Zbulohet mekanizmi i rruges se veprimit te ilacit Ritalin, ilaci i shume diskutuar dhe pike referimi per kurimin e semundjeve celebrale te hiperaktivitetit.

Ilaci vepron ne menyre te shpejte ndaj neurotransmetuesit duke ndihmuar ne bashkepunimin e neuroneve celebrale.

Sindroma e vemendjes dhe hiperaktivitetit njihet me siglen Adhd (acronimo di Attention Deficit Hyperactivity Disorder.

Zakonisht, kjo sindrome vihet re tek femijet ne moshe te vogel dhe me kalimin e kohes semundja merr permasa te medha por Ritalin arrin ta kontrolloje./tch/

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...