Home Shëndetësi Mungesa e vitaminës B12 e lidhur me diabetin në shtatzëni

Mungesa e vitaminës B12 e lidhur me diabetin në shtatzëni


Mungesa e vitaminës B12 e lidhur me diabetin në shtatzëni Në një studim ku janë përfshirë 785 femra, shkencëtarët kanë zbuluar se femrat me nivel të ulët të vitaminës B12 janë më të rrezikuara që të vuajnë nga diabeti gestacional.

Është interesante, se te femrat me deficit të vitaminës B12, rreziku nga diabeti gestacional shtohej gjithnjë e më shumë aq sa më i lartë të ishte niveli i acidit folik në gjak.

Autorët e studimit të publikuar në revistën “Diabetologia” pohojnë se nuk e dinë pse ndodh diçka e këtillë.

Diabeti gestacional është një gjendje ku femrat pa histori të mëparshme të diabetit, gjatë shtatzënisë kanë nivel të rritur të sheqerit në gjak.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...