Home Këshilla Seksuale Ndaloni të kërkoni pikën – G

Ndaloni të kërkoni pikën – G

Hulumtimet e zbatuara deri tani në pikën famoze –G, në zonën erogjene të femrës, ka treguar se ajo megjithatë nuk ekziston.

Madje 1.800 femra të përfshira në studim e kanë vërtetuar atë teori duke pohuar se ajo është fryt i imagjinatës të krijuar nën ndikimin e mediave dhe terapeutëve seksual.

Derisa meshkujt pa sukses e kanë kërkuar, femrat dëshproheshin që nuk e kanë. Fjala është për pikën -G, vendin e fshehur, kënaqjen e papritur seksuale. Por hulumtimet më të reja tregojnë se ajo megjithatë nuk ekziston.

Hulumtimet e zbatuara deri tani në pikën famoze –G, në zonën erogjene të femrës, ka treguar se ajo megjithatë nuk ekziston. Madje 1.800 femra të përfshira në studim e kanë vërtetuar atë teori duke pohuar se ajo është fryt i imagjinatës të krijuar nën ndikimin e mediave dhe terapeutëve seksual.

Përveç asaj që zbulimi i saj për shumë meshkuj ka qenë qëllim i paaritshëm, edhe femrat jo rrallë janë ndjerë seksualisht të drustruara për shkak të pasigurisë a e kanë në përgjithësi pikën më të popullarizuar në trup.

humë seksologë kanë ndërtuar karrierë në dhënien e rekomandimit si të gjindet dhe të aktivizohet. Është shkruar në pozione ideale, por madje edhe për mënyrën e ushqimit me të cilën inkurajohet pika G.

Por, ky hulumtim ka hedhur dyshim në vërtetimin shkencor të zonave të njohura erogjene.

‘Gati është e pamundur të dëshmohet ekzistimi I pikes –G. Ky është hulumtimi më i madh që i është kushtuar asaj, edhe konkluzionet flasin se ajo është vetëm kënaqësi subjektive” e ka zbuluar Tim Spector, njëri nga udhëheqësit e hulumtimit të përmendur.
Exploroje trupin dhe trajtojni veten për një orgazmë

Përvojat e tyre me pikën –G I ndajnë 1.804 femra tl moshës mes 23 dhe 83. Ajo q’ është interesant që janë përfshirë vetëm binjakët njëvezore dhe dyvezore. Që pika G ka bazë shkencore, presin që duke e marrë parasysh në gjenet e njëjta, të dy binjaket duhet ta kishin. Por rezultati atë nuk e kanë vërtetuar.

Shfrytëzoni të gjitha përparësitë e orgazmit

Pesëdhjetë e gjashtë për qind e femrave të anketuara kanë thënë se e kanë pikën –G, por nga arsyeja se kanë dëshiruar të kenë efekt dëshirues, të reja dhe seksualisht të aktivizuara.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...