Home Shëndetësi Ndezja e muskujve

Ndezja e muskujve

Ndezja e muskujve paraqitet si pasoje e lëndimeve te imta te muskujve si pasoje e ngarkesës se madhe. Zakonisht paraqitet një dite pas ushtrimeve, vrapimit, ecjes etj.

Kryesisht ndezja e muskujve paraqitet pas ushtrimeve, mirëpo atë mund ta evitoni nëse i përmbaheni këtyre këshillave.

Ushtroni rregullisht nga pak dhe gradualisht rriteni ngarkesën. Para ushtrimeve nxehuni e pas ushtrimeve zgjatni muskujt.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...