Home Këshilla të ndryshme Ndikimi i verës në sistemin e organeve të tretjes

Ndikimi i verës në sistemin e organeve të tretjes

ndikimi-i-ver-euml-s-n-euml-sistemin-e-organeve-t-euml-tretjes_hdKonsumimi i një gotë verë në ditë, mbron organet e tretjes nga sëmundjet e ndryshme, por edhe vështirëson mbijetesën e baktereve në traktin digjestiv.

Është hulumtuar niveli i disa baktereve si Escheria coli, Salmonela typhimorium, Listeria monocytogenes, Helicobacter pylori në traktin tretës dhe është gjetur nivel më i vogël i tyre tek personat që konsumojnë verë. Këto baktere fajësohen për shumë sëmundje të lukthit dhe të zorrëve, duke filluar nga pezmatimet e lukthit dhe të zorrëve, ithati në lukth dhe në zorrë, e deri tek kanceret e traktit digjestiv.

Përdorimi i verës, ul Ph-në e lukthit dhe liron pas procesit të metabolizmit një polifenol që ndodhet te rrushi dhe i cili ka veti antioksidante dhe antibakteriale.

Kombinimi i këtyre dy elementeve (ulja e Ph-së së lukthit dhe lirimi i polifenolit), do ta bënte më të vështirë mbijetesën e baktereve në traktin tretës.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...