Home Shëndetësi Ndjenja e fajit, zbulohen zonat përgjegjëse në tru

Ndjenja e fajit, zbulohen zonat përgjegjëse në tru

Ndjenja e fajit, një ndjesi e nevojshme në jetën personale dhe shoqërore, gjendet në dy zona të ndryshme të trurit.

Zbulimi është bërë nga një studim italian i kryer nga Irccs Fondazione Santa Lucia, në Romë.

Rezultatet janë publikuar në revistën “Human Brain Mapping”, sipas së cilës studimi nuk ka vetëm vlera kulturore.

Ndjenja e fajit, përveçse implikimeve morale, është e rëndësishme edhe nga ana neurologjike dhe rehabilituese. Ky aspekt më i përgjithshëm moral mund të ndryshohet nga dëmtime trunore të natyrave të ndryshme, duke shkaktuar tek pacientët transformime domethënëse të sjelljes sociale./tch/

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...