Në amerikë se shpejti vaksina kundër pirjes se duhanit

Në amerikë se shpejti vaksina kundër pirjes se duhanit Nëse i takoni grupit te njerëzve qe assesi nuk mund ti lënë cigaret, ndoshta do t’ju ndihmoje vaksina e cila se shpejti pritet te dale ne tregun amerikan.

Vaksina e quajtur NicVAX, pengon hyrjen e nikotinës nga cigarja ne tru. Me hyrjen ne tru, nikotina krijon ndjenjën e kënaqësisë dhe me kohe vartësinë.

Sipas disa hulumtimeve, ne mesin e njerëzve qe kane marre vaksinën, numri i atyre qe përsëri kane filluar te pine duhan është dyfish me i vogël.