Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Nënat që kanë dhënë gji, më pak të rrezikuara nga diabeti

Nënat që kanë dhënë gji, më pak të rrezikuara nga diabeti

Femra në moshë të mesme dhe të shtyrë janë më pak të rrezikuara që të sëmuren nga diabeti tip 2, nëse iu kanë dhënë gji fëmijëve të tyre- sugjeron një studim australian i realizuar nga Universiteti i Sydneyt Perëndimor.

Revista shkencore Diabetes Care ka publikuar rezultatet e grumbulluara nga 53.276 të anketuara me moshë mbi 45-vjeçare.Është vënë re, se femrat të cilat kanë dhënë gji së paku tre muaj janë për 14% më pak të rrezikuara që të sëmuren nga diabeti tip 2.

Shkencëtarët thonë se edhe femrat të cilat nuk kanë lindur fëmijë, janë ngjashëm të rrezikuara nga diabeti tip 2, sikurse femrat që kanë fëmijë.

Mirëpo, duke u bazuar në të dhënat e këtij studimi, femrat të cilat kanë lindur dhe nuk u kanë dhënë gji fëmijëve të tyre, janë të rrezikuara për 50% më shumë për t’u sëmurë nga diabeti tip 2 në krahasim me femrat që nuk kanë lindur fëmijë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...