Nëntë shenjat e ankthit dhe çrregullimit të panikut!

Ankthi vjen në shumë forma, por të gjitha llojet e ndryshme shpesh kanë disa karakteristika themelore.

Simptomat e zakonshme të pothuajse të gjitha çrregullimeve të ankthit janë simptoma psikologjike dhe fizike.

Ashtu si shumë probleme të shëndetit mendor, pothuajse të gjithë përjetojnë ankthin herë pas here.

Baza reale ose e paarsyeshme e problemit të sasisë dhe frekuencës së ankthit do të përcaktojë vetëm  funksionalitetin e çdo individi individualisht.

Shenjat e ankthit dhe çrregullimit të panikut:

Ndjenja e panikut, frikës dhe parehati

Ju shpesh ndjeheni “në buzë” ose një trazirë – një përvojë e humbjes së kontrollit

Ndjenja e shpeshtë e ankthit

Problemet e përqendrimit

Tensioni i muskujve, ndjenja e ndjesisë së shpimit dhe madje edhe dhimbja e butë

Problemet e gjumit

Të përziera, të vjella, dhimbje në stomak, djegie të zorrëve dhe ulcerë të stomakut

Fryma e shkurtër, përvoja e mbytjes

Marramendje, gumëzhimë në vesh

Këto simptoma nuk mbulojnë plotësisht atë që njerëzit përjetojnë në ankth dhe panik. Por patjetër i përkasin spektrit të simptomave më të zakonshme që klientët ankohen.

 

KËSHILLA TË NGJASHME