Home Këshilla të ndryshme Nëse dëshironi të dobësoheni, bëni dush të ftohtë

Nëse dëshironi të dobësoheni, bëni dush të ftohtë

Dushi i ftohtë çdo mëngjes do të nxisë trupin tuaj që të shkrijë yndyrat dhe kështu dukshëm do të shpejtojë metabolizmin prej 12 deri në 15 orë.

Patjetër duhet të bëni dush në ujë në temperaturë midis 15 dhe 20 gradësh celsius dhe të qëndroni në ujë më shumë se 15 minuta.

Mos “kërceni” menjëherë, por gradualisht, pastaj assesi mos provoni të ngroheni me dush të ngrohtë, në mënyrë që të mos humbni vetëdijen.

Vërejtje: Ndryshimet e temperaturës së trupit mund të ndikojnë përkohësisht në qarkullimin e gjakut. Mos përdorni dushin e ftohtë nëse keni probleme me zemrën, me shtypjen e gjakut apo me diabetin. /Telegrafi/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...