Nëse flini në kësi jastëku, duhet ta ndërroni menjëherë

2A e dinit se fjetja në një jastëk të një cilësie jo të mirë mund të shkaktojë dhimbje koke, gjumë të parehatshëm, pamundësi në përqendrim dhe padurim?

Pavarësisht nga cilësia e produkteve me të cilin është punuar, jastëkët fillojnë ti humbin karakteristikat e tyre për rreth 3 vjet. Pikërisht kjo është koha kur ata mund ta venë në rrezik mirëqenien tuaj.

Mbushja e jastëkut tashmë të vjetëruar nuk ofron më mbështetjen e nevojshme për qafën dhe muskujt e saj, prandaj ju mund të zgjoheni të lodhur dhe me dhimbje qafe në mëngjes. Një mbushje e vjetëruar mund të mbajë shumë bakterie, që shkaktojë alergji dhe probleme me frymëmarrjen, duke kriijuar një ambjent të pashëndetshëm për të fjetur.

Mesatarisht, ne e përdorim jastëkun 8 orë në ditë dhe ai mbushet me lekurë të vdekur dhe djersë, duke nxjerrë 200-300 mililitra për natë. Kjo është arsyeja pse ekspertët rekomandojnë ndërrimin e jastëkut çdo 3 vjet.

Prej leshi, pambuku, mëndafshi apo bambuje? Tek zgjedhja e një jastëku – një produkt që do të jetë në kontakt me lekurën tonë çdo ditë – ne preferojmë materiale natyrale. Zakonisht ne zgjedhim material leshi ose pambuku, por edhe kashmiri e mëndafshi qetëson lekurën dhe na bën të ndjehemi rehat.

Materialet natyrale kanë efekte të dobishme në mirëqënien tone, shkruan In tv.

Edhe pse fibrat e bambusë sapo kanë filluar të bëhen pjesë e jetës sone, kanë arritur më së miri materialet e lartpërmendura në shumë anë.

Nëse këto fibra janë mjaft të mirë në aspektin e butësisë, bambuja është padyshim më e mira për thithjen e ujit.