Home Këshilla të ndryshme Nëse jeni duhanpirës dhe keni tension të lartë të gjakut, kushtoni kujdes...

Nëse jeni duhanpirës dhe keni tension të lartë të gjakut, kushtoni kujdes kësaj dhimbjeje

2Mendoni që kjo është vetëm migrena, në të vërtetë është diçka shumë më e rrezikshme.

Nëse vuani rregullisht nga migrena mbase nuk do të mund t’i dalloni simptomat e sulmit në tru, transmeton Telegrafi.

Shumica e njerëzve për këtë as që mendojnë, mirëpo është shumë me rëndësi të bëhet dallimi midis migrenës dhe sulmit në tru.

Sulmi në tru ndodh kur në murin e enëve të gjakut në tru shfaqen aneurizma, për shkak të dobësisë së vetë enës së gjakut.

Nëse ndodh pëlcitja e tij shkaktohet rrjedhje e gjakut në tru e cila bën dëmtimin e trurit dhe mund të jetë fatale. Dr. Howard A. Riina, neurokirurg, thotë që kjo është dhembja më e madhe e kokës të cilën dikush në jetë ka pasur.

Kjo është dhembje shumë e madhe, specifike, sikur do t’ju ndodh një sulm më i fuqishëm në kokë të cilin mund ta imagjinoni.

Kjo dhembje e kokës është plotësisht ndryshe nga ato të cilat i keni pasur dhe ky është dallimi nga migrena. Për të qenë të sigurt, provoni këtë teknikë të cilën e aplikoni kur ju sulmon migrena.

Nëse dhembja pushon, shkoni menjëherë te mjeku.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...