Nëse i keni këto simptoma keni nevojë për syze optike

4

Një nga shenjat më të qarta që tregon se keni nevojë për syze është pamundësia për të lexuar. Por, ka edhe simptoma të tjera të cilat paralajmërojnë se shikimi juaj po venitet.

Problemet me shikimin janë shumë më të zakonshme sesa mund ta imagjinoni. Gati 60% e popullsisë në botë ka nevojë për korrigjim të shikimit. Fatmirësisht, 80% e të gjitha problemeve me shikimin mund të shmangen ose korrigjohen.

Më poshtë do të gjeni sipas nga simptomat që paralajmërojnë se keni probleme me shikimin dhe duhet të kontrolloheni menjëherë tek një okulist.

Shikim i turbullt

Vështirësi të të parit gjatë natës

Vështirësi në përshtatjen e shikimit kur kalon nga errësira në dritë

Vështirësi të leximit të shkronjave në kompjuter

Tendosje apo lodhje të syrit

Dhimbje të vazhdueshme të kokës

Vizione të dyfishta

Shikim i valëzuar

Të parit e një rrethi drite gjatë gjithë kohës

Tension të syrit