Nga gjëndrat tiroide fillon gjithçka, ja çfarë duhet të hani

Nga gjëndrat tiroide fillon gjithçka, ja çfarë duhet të haniNëse gjëndrat tiroide nuk janë aktive sa duhet dhe vjen deri te sekretimi i hormoneve, mund të vijë deri te lodhja kronike, pagjumësia, mungesa e vullneti, depresion dhe tretje jo të mirë. Ky është ushqimi më i shëndetshëm për shëndetin e gjërave tiroide,transmeton gazeta Kosova Sot.

FASULJA

Fasulja është burim i energjisë, që mundet të jetë e dobishme nëse hipotireoza shkakton plogështi. Fasulja përmban proteina, antioksidues dhe shumë vitamina dhe minerale. Është e pasur me fibra, që është e dobishme nëse vuani nga tretja jo e mirë.

PESHQIT

Aminoacidet omega 3 që i hasim te salmoni i egër, sardelja apo toni, janë ushqim i hatashëm për drektë apo darkë. Hipotireoza që nuk kontrollohet mirë e rrit nivelin e kolesterolit të keq, duke shtuar rrezikun për sëmundje të zemrës.