Home Ushqim Nga lëngjet e gazuara kanoset infarkti në zemër

Nga lëngjet e gazuara kanoset infarkti në zemër

Vetëm një kënaqe e lëngut dietal të gazuar përmban 43 për qind rrezik më të madh nga sulmi në zemër dhe në tru si dhe nga sëmundjet e enëve të gjakut.

Pirja e çdoditshme e pijes dietale të gazuar rrit rrezikun nga sëmundja e zemrës dhe e enëve të gjakut si dhe nga sulmi në zemër dhe në tru, ndërsa është e dëmshme edhe për mëlçi, zbulojnë studimet e reja.

Rezultatet e hulumtimeve tregojnë lidhjen e qartë ndërmjet pijeve të gazuara dietale dhe zemrës e enëve të gjakut, mirëpo vetë mekanizmi nuk është i njohur – shprehet drejtuesja e hulumtimeve, Dr. Hannah Gardener.

Pijet e gazuara me ëmbëltues artificial mund të shkaktojnë edhe sëmundjen e mëlçisë, ngjashëm me atë që e shkaktojnë alkoolizmi dhe diabeti.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Çfarë e shkakton erën e keqe të gojës dhe ushqimet që e largojnë

Nuk ka gjë më të sikletshme se sa të takosh a të bisedosh me dikë ndërsa duke folur kupton se fryma lëshon një aromë të keqe. Është një problem i sikletshëm që prek të gjithë njerëzit. Paralajmërimi i një sëmundjeje apo komplikimi shëndetësor, ushqimet që konsumoni dhe higjiena e varfër e gojës janë tre faktorët kryesorë të aromës së...