Home Shëndetësi Nga veshi, qeliza për të ribërë fytyrën

Nga veshi, qeliza për të ribërë fytyrën

Për të ribërë hundën apo rimodeluar fytyrën pas ndonjë aksidenti, një ditë mund të përdoret një rezervë e re më lëndë të parë.

Zbulohen për herë të parë në vesh qeliza staminale që mund të përdoren për të prodhuar material që të përdoret nga kirurgjia e fytyrës.

E publikuar në PNAS, shoqëria e Takanori Takebe e Universitetit të Jokohamas.

Kërkuesit janë të gatshëm për një eksperimentim të parë klinik të lëndës së prodhuar nga këto qeliza.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...