Home Modë & Estetikë Ngjyrat e flokeve

Ngjyrat e flokeve

Ngjyrat e flokeveNgjyrat sot jane shume me pak agresive se ne te shkuaren sepse perberesit kimik jane zevendesuar nga ato pjeserisht vegjetal ose me substanca me pak agresive.

Si pasoje fenomene te tipit alergjik jane ulur dukshem dhe eshte e mundur te ndryshosh ngjyren shume here ne vit.

Bojrat mund te dallohen ne 3 tipologji te ndryshme:

Ngjyrat te perkoheshme

Jane ato qe demtojne me pak floket, zgjasin pak dite dhe eleminohen me larje. Mund ti perdorni per nje mbremje te vecant, nje feste, ose mund ta aplikoni per te pare nese ju shkon apo jo, para se ta beni nje ngjyre perfundimtare.

Ngjyrat gjysem permanente

Zgjasin per rreth 15 dite dhe eleminohen me pothuaj 8 shampo. Ngjyrat gjysem permanente, zakonisht nuk permbajne amoniak per te mos ndryshuar ngjyren natyrale te flokeve. Rreziqet per floket jane te limituara pasi nuk penetrojne ne thellesi te struktures se tyre.

Ngjyrat permanente

Ne perberjen e ketyre bojrave shpesh haset amoniaku, qe ka per detyre te ndihmoje reaksionin qe te penetroje ngjyren ne thellesi te flokut.

Ngjyra mund te zgjas per muaj, edhe pse me kohen tenton te hapet. Eshte e keshillueshme te perserisni ngjyren cdo 2 muaj. Kjo lloj boje eshte e pershtatshme per ato qe kane shume thinja.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Surja dhe Duaja Ja-Sin – Me shkronja latine dhe përkthim Shqip

Surja Ja-Sin (36) është mekkase dhe ka takte të shkurtra dhe ritme të shpejta. Numri i ajeteve të saj është tetëdhjetë e tre si dhe është më e vogël dhe më e shkurtë se sureja paraprake (surja Fatir), e cila ka dyzet e pesë ajete. Kështu, tekstet e shkurtra dhe ritmi i shpejtë i japin sures një natyrë të posaçme...