Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Ngrirja e embrionit ju lejon te keni nje foshnje me shendet...

Ngrirja e embrionit ju lejon te keni nje foshnje me shendet me te mire

Sipas nje studimi britanik i Universiteti te Aberdeen dhe i publikuar ne revisten Fertility and Sterility, përdorimi i embrionit te ngrire ne kuadër pro-krijimit mjekesore te vëzhguar redukton rrezikun e lindjes te parakohshme dhe te vdekjes ne ditet qe vijojne lindjen.

Disa kërkues te Universitetit britanik Aberdeen kane studiuar rezultatet e 11 studimeve te bera përpara se te ndiqnin me shume se 37 000 shtatzani pas mbjelljs se embrionit te fresket ose te ngrire.

Perfundimi i tyre eshte pa thirrje: përdorimi i embrionit te ngrire eshte i mire per shëndetin e foshnjes dhe te nenes. Rezultatet e studimit jane shfaqur ne British Science Festival dhe do te jene te publikuara tek revista Fertility and Sterility.

Ne kete okazion, Dr Maheshwari, autore i studimit ka deklaruar : “ Ne kemi konstatuar qe shtatzënite qe kishin transferimin e embrionit te ngrire, shfaqnin rezultate me te mira , si dhe per shëndetin e nenes dhe te femijes”

Përfitime te padyshimta
Sipas studiuesve, mbjellja e embrionit te ngrire redukton rrezikun e nje hemorragjie tek nena ne 30%. Ndersa per foshnjen , rreziku qe lind me nje peshe me te vogel gjysem te reduktuar me 30% dhe 40% dhe rreziku i parakohshem eshte ulet me 20%.
Perballe ketyre rezultateve ekspertet rekomandojne nje ndryshim ne praktikte fekondimit in vitro , duke privilegjuar embrionet e ngrira ose ato te freskëta. Objektivi: permireson shansin e suksesit qe ne tentativen e pare./ikub/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...