Home Shëndetësi Niveli i kolinës dhe ankthit

Niveli i kolinës dhe ankthit

Niveli i kolinës dhe ankthitSipas disa studimeve te reja të cilat kanë analizuar nivelin e kolinës në plazmë tregojnë se nivelet e larta të kësaj substance ulin simptomat e ankthit.

Në këtë studim kanë marrë pjesë rreth 6 mijë persona të eksperimentuar, po ashtu është pohuar se kolina ka efekt të ngjashëm edhe në simptomat e depresionit.

Kolina në sasi më të mëdha gjendjet në mëlçinë e lopëve, në ve, merluc, salmon, qumështin e shkremuar etj.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...