Nje banane ne dite, me pak vizita mjekut

Bananet jane burim i shkelqyeshem i vitaminave B, ato u ofrojne mbrojtje nervave dhe kane efekt qetesues per organizmin e njeriut.

Ankthi po ashtu mund te trajtohet me kete peme, sepse banania permban triptofan i cili ka madje edhe efekt sedativ.

Bananen duhet ta inkuadroni ne ushqimin e perditshem me frutat e tjera, sepse ne kete menyre ne menyre preventive do te ndikoje ne degjenerimin makular dhe te mbroje syte dhe eshte ruajtese e mire e eshtrave, si dhe e nyjave.

Po ashtu, nese personi e tepron me pijen dhe vuan nga mamurlleku mjafton qe te pergatise nje milkshake ushqyes me banane dhe pak mjalte, dhe te gjitha funksionet e organizmit i kendellen me shpejt.

Bananet kane edhe mundesine per te qetesuar stomakun e trazuar dhe qe brendesine e stomakut ta mbrojne nga demtimet, para se gjithash nga i thati.

Kombinimi i bananes dhe i qumeshtit dihet qe zvogelon tajitjen e acidit te stomakut, ashtu qe vete kombinimi i materies se bananes stimulon qelizat ne muret e stomakut per te krijuar shtrese me te trashe mbrojtese rreth brendesise se stomakut.

Nje banane e vetme me madhesi mesatare ka rreth 450 grame kalium, cka do te thote qe na mbron nga arteroskleroza e eneve te gjakut dhe semundjet e muskulit te zemres dhe njelloj keshtu permban edhe vitamina C, fibra dietale dhe mangan, ndersa vitamine B6 ka aq sa per te permbushur rreth 35 per qind te nevojave ditore te organizmit.

KËSHILLA TË NGJASHME