Nje gote uje sjell rezultate me te mira ne provime

Një hidratim i mire nuk luan rol vetem ne humorin e femrave, por ai ndihmon edhe ne nje përqendrim me te mire, per pasoje per arritje ne shkolle.

Nje studim i fundit i kryer nga Universiteti East London tregon se ata studente qe kane pire nje gote uje para se te futeshin ne provim, dilnin me rezultate me te mira, mesatatarisht rreth 10%.

Nje nga teorite e studiuesve eshte se hidratimi favorizon lidhjen ndermjet neuroneve. Kërkuesit  vazhdojne te thone se personat qe nuk kane pire uje ishin me te shpërqendruar se te tjeret gjate provimit. Pervec kësaj ata kane dale ne përfundimin se edhe femijet e moshes nga 7-9 vjec te cilet pinin uje ishin me te vemendshem dhe i memorizojne me mire gjerat se shoket e tyre.