Home Shëndetësi Një mundësi e re kurimi për tumorit

Një mundësi e re kurimi për tumorit

Quhet efekti “Lance Armstrong”, për nder të çiklistit kampion në këtë sport dhe mund të jetë arma e re për të luftuar tumoret kemiterapeutikë apo ata radio rezistues.

Principi bazë i saj qëndron tek nxehtësia dhe tek goditja termike.

Studimi është publikuar në Molecular Pharmaceutics, transmemtron agjencia Noa.

Pacientët me kancer në testikuj, i njëjti nga i cili është shëruar dhe kampioni i shumëfishtë i çiklizmit, Armstrong, kanë një përqindje të lartë mbijetese rreth 70 për qind, ndërkohë që në pankreas shanset në vitin e parë të testimit janë vetëm 25 për qind.

Për hulumtuesit diferenca qëndron pikërisht në temperaturë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...