Home Udhëtim & Turizëm Një oazi përbën “ëndërr”

Një oazi përbën “ëndërr”

Një oazi përbën “ëndërr”Për të gjitha ata që përshkojnë shkretëtirën përballja me magjinë e një oazi përbën “ëndërr”. Për shkrimtarët një pamje fantastike për t’u gjallëruar .

Ndërsa për fotografët një “panoramë” natyrore, për të cilën ndihen krenare ta “arrestojnë” me aparatin e tyre fotografik…

Si do që ta shikojë njeri, oazi mbetet një ndër imazhet më spektakolare të planetit tonë. Shikoni disa nga oazet më interesante të botës:

1. Lumenjtë Ubari në Oazin  Erg Awbari (Afrikë).

2. Oazi Huacachina me qytetin homonim në rajonin Ica të Perusë.

Oazi Huacachina

3. Oazi Turpan në rajonin Xinjiang Uygur të Kinës.

Oazi Turpan

4. Lumi në parkun kombëtar Lençois Maranhenses në Maranhao të Brazilit.

Lumi në parkun kombëtar Lençois Maranhense

5. Lumi Crescent në shkretëtirën Gobi të Kinës.TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...