Një prapanicë e madhe është prapanicë e shëndetshme: Femrat me të pasme të mëdha janë më të mençura

2Del se një prapanicë e mire dhe e madhe është më shumë se atraksion seksual, është një tregues i inteligjencës në rritje, si dhe tregues për rezistencë ndaj sëmundjeve kronike.

Ky lajm interesant vjen direkt nga shkencëtarët nga Universiteti i Oksfordit, të cilët kanë zbuluar se këto veçori të jashtëzakonshme ekzistojnë te gratë që kanë të pasme të mëdha.

Del se, gratë që kanë prapanicë më të madhe se të pasmet mesatare, kanë nivele më të vogla të sheqerit kolesterolit dhe metaboliz, dhe se kanë shumë më shumë mundësi që të prodhojnë hormone. Kjo do të thotë se ato kanë shumë pak gjasa që të përjetojnë probleme si, sëmundje të zemrës apo diabetit.

Të dhënat e studimit janë marrë nga 16.000 gra./Express/

KËSHILLA TË NGJASHME