Home Shëndetësi Nje tumor ne tru mund t’i shkaktoje agresivitet

Nje tumor ne tru mund t’i shkaktoje agresivitet

Nje tumor ne tru mund t’i shkaktoje agresivitetSipas disa studimeve thuhet se nje tumor ne tru mund t’i shkaktoje atij qe vuan, agresivitet verbal ose fizik, qe zakonisht shfaqet jashte dijenise se mjekeve.

Nje studim australian i kryer mbi 54 paciente ka arritur perfundimin se “nje sjellje agresive eshte nje efekt i perbashket anesor: nje pacient ne pese behet i “dhunshem ndaj personave me te afert, ndersa nje ne kater behet verbalisht i dhunshem”.

Frekuenca e te tilla sjelljeve nuk ndryshon ne varesi te tumorit (vdekjeprures ose jo).

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto ushqime pengojnë gjumin normal

Ne e dimë që ushqime të caktuara që përmbajnë kafeinë ose sheqer mund të stimulojnë sistemin nervor, duke e bërë të vështirë gjumin. Por ka edhe ushqime që do të kenë efektin e kundërt. Mos harroni karbohidratet Ushqyerja që përfshin nxjerrjen e karbohidrateve mund të prishë ekuilibrin kimik të trupit dhe kështu të parandalojë gjumin e mirë. Në vend që t’i eliminoni...