Home Këshilla të ndryshme Një zemër e shëndoshë për një mendje të shëndoshë

Një zemër e shëndoshë për një mendje të shëndoshë

Një zemër e shëndoshë për një mendje të shëndoshëZerma ka lidhje me mendje. dhe nuk po flasim në sensin filozofik, por në sensin biologjik. Sëmundjet e zemrës ndikojnë në shëndetin mendor. Ky është përfundimi i një studimi me në bazë 17 000 persona.

Në bazë të një studimi me rreth 17 000 individë me funksione normale mendore, të kesh një zemër të shëndetshme është një mënyrë e mirë për të mbajtur trurin të shëndetshëm.

Shkencëtarët kanë zbulurar se njerëzit me shëndet të dobët kardiovaskular kanë deficit në të mësuar, në të mbajturit mend dhe në aftësitë verbale. Rreth 5 % e njerëzve më shëndet të dobët të zemrës kishin gjithashtu çrregullime konjitive në krahasim me 3 % të njerëzit me zemra më të shëndetshme.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Kujdes! Përdorimi i telefonit në tualet rrit rrezikun e prekjes nga koronavirusi

Sipas një studimi nga agjencia e marketingut Jellybean, të paktën 54% prej nesh marrin telefonat tanë celularë në tualet dhe luajmë me ta. Shkencëtarët aktualisht besojnë se COVID-19 mund të mbijetojë për nëntë orë ose më shumë në sipërfaqe të forta si plastike, metal, ose xhami i ekranit të telefonit tuaj celular.  Ndërsa numri i rasteve të infeksioneve koronavirus kalon...