Home Këshilla të ndryshme Njerëzit që mbajnë syze, punësohen më shpejt

Njerëzit që mbajnë syze, punësohen më shpejt

Nga një studim britanez, rezulton se njerëzit që mbajnë syze më lehtë mund të gjejnë punë.

Një e treta e britanezëve mendojnë se syzet u japin njerëzve një pamje më profesionale, madje 43% besojnë se syzet ju bëjnë më të zgjuar. 40% e britanezëve do të vëndonin syze edhe nëse s’do të kishin nevojë për to, vetëm për ti rritur mundësitë për punësim.

Eskpertët mendojnë se kjo dukuri vijnë si rezultat i steriotipit se shikimi dobësohet nga leximi i tepërt, prandaj njerëzit me syze paragjykohen se kanë lexuar më shumë.

Sipas një studimi të Kolegjit Optometrists, 6% e njerëzve do të mbanin syze pa dioptri vetëm që të duken më në modë dhe 9% të duken më tërheqës. “Është mirë se ka filluar të ndërojë mënyra se si njerzit i shikojnë syzet, apo ata që i mbajnë ato. Por nuk duhet haruar se pavarësisht nga tendencat e modës, mbajtja e syzeve na ndihmon të shohim më qartë”, thotë Dr Susan Blakenej.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...