Njihuni me shenjat e kancerit të lëkurës

Njihuni me shenjat e kancerit të lëkurësKanceri i lëkurës është një formë e zakonshme e kancerit në SHBA, me afërsisht 5 milionë njerëz që trajtohen nga kjo sëmundje në vit.

Çdo vit ka më shumë raste të reja të diagnostifikuara nga kanceri i lëkurës se ai i gjirit, prostatës, mushkërive dhe kancerit të zorrës së trashë.

Bukur e pabesueshme kur të gjithë e dimë se sa pak vëmendje i kushtohet në të vërtet këtij lloj kanceri.

Ka disa gjëra që ju mund të bëni për ta shmangur kancerin e lëkurës, duke përdorur krem kundër diellit dhe duke u siguruar që lëkura juaj nuk qëndron gjatë nën rreze të diellit pa asnjë masë mbrojtëse.

Duhet të keni kujdes në këto raste:
1. Nëse nishani (bengu) është i parregullt në formë asimetrike. Nishanet normale janë të rrumbullakëta dhe simetrike
2. Nishanet që janë të pabarabarta, ndërpritet ose kanë kufij të pabarabartë.
3. Nishanet që përmbajnë ngjyra të shumta, si e zezë, kafe, gri dhe blu. Nishanet normale janë një ngjyrë.
4. Nishanet që janë më të mëdha se një inç çerek në diametër.
5. Nishanet që ndryshojnë në ngjyrë, formë dhe madhësi gjatë gjithë jetës

Por, është mirë që çfarëdo nishani që keni, të konsultoheni me doktorin tuaj për të parandaluar çdo rrezik të mundshëm.