Njihuni me simptomat e kancerit të mushkërive

Kanceri i mushkërive është kanceri i tretë më i shpeshtë. Është shumë me rëndësi t’i vëreni shenjat e para, dhe ju duhet menjëherë të flitni me mjekun e juaj nëse vëreni këto simptoma.

Puna kryesore mushkërive është që të largojë dioksidin e karbonit dhe mbetjet tjera që trupi i juaj nuk i përdor. Simptomat e para të këtij kanceri nuk vërehen deri sa sëmundja të ketë avancuar.

Vërejtja e hershme e kësaj gjendje është e këshillueshme që të shkoni tek mjeku sapo t’i vëreni shenjat më të hershme.

E shenjat e hershme janë:

– Një kollë e vazhdueshme që nuk largohet për dy a tre javë

– Dhimbje e vazhdueshme në gjoks dhe probleme me frymëmarrje

– Kollë me gjak

– Lodhje e papritur apo humbje në peshë

Kanceri i mushkërive fillon me jo funksionalizimin në mushkëri. Këto qeliza formojnë një tumor.

Qelizat e kancerit të mushkërive përhapën e pastaj ndezin membranën duke prodhuar shumë lëngje që ndalon mushkëritë të zgjerohen plotësisht.

Kjo gjendje e rëndon frymarrjen dhe mund të çojë në sulmin në zemër.

Simptomat e avancuara të kancerit të mushkërive përfshijnë:

– Ënjtje të fytyrës, duarve apo qafës

– Kokë-dhimbje apo marramendje

– Shenja në qafë

– Dhimbje e eshtrave