Home Këshilla për Prindër Omega-3 per memorien e fëmijëve

Omega-3 per memorien e fëmijëve

Një studim i ri amerikan ka treguar se ekziston lidhje e drejtpërdrejtë në mes të acideve omega-3 dhe të mbajturit mend, respektivisht ndryshimeve funksionale të regjionet e trurit përgjegjëse për kujtesën.

Studimi i zhvilluar në Universitetin e Cincinnatit ka përfshirë tridhjetë fëmijë të shëndetshëm të moshës nga 8 deri në 10 vjet, të cilët çdo ditë kanë konsumuar 400 dhe 1200 mg acid dokosaheksaenik për tetë javë. Pastaj përmes rezonancës magnetike janë analizuar pjesët e trurit.

Rezultatet kanë treguar se aktiviteti i eritrociteve të pasura me acidit dokosaheksaenik në pjesët e kores së trurit të madh përgjegjëse për mbajtjen mend është rritur për 47, respektivisht 70% në krahasim me grupin kontrollues që nuk ka marrë këtë acid yndyror.

Acidi dokosaheksaenik është një prej tre acideve të pangopura omega-3, së bashku me acidin α-linolenik dhe acidin eikosapentaenoik.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...