Home Këshilla të ndryshme Pa këtë vitaminë nuk ka nerva të shëndoshë

Pa këtë vitaminë nuk ka nerva të shëndoshë

Mungesa e vitaminës B6 shkakton lodhje, nervozë, ndjeshmëri, depresion, pagjumësi dhe nuk mund të ecni. Pos kësaj, me mungesën e kësaj vitamine ndërlidhen edhe marramendjet, neuritisi, si dhe sindroma e kyçeve të dorës.

Përdorimi i tepërt i ilaçeve, të cilat përmbajnë fenitoinë apo sucinimide, mund ta zvogëlojnë sasinë e vitaminave B6 në gjak.

Edhe antidepresivët, disa ilaçe që përdoren kundër kancerit, apo disa ilaçe kundër tuberkulozit, mund ta zvogëlojnë sasinë e vitaminës B6. Njerëzit shpeshherë e teprojnë me marrjen e tyre, si në tableta, po ashtu edhe nëpërmjet ushqimit, por kujdes, sepse doza e tepërt mund të shkaktojë humbjen e kujtesës.

Ushqimi i pasur me vitaminën B6

Mishi, peshku, patatet, bananet dhe bishtajoret (fasulja, bizelja dhe soja). Mbani mend që në fakt të gjitha vitaminat e kompleksit B (tiamina, riboflavina, niacina, piridoksina, vitamina B12, acidi folik dhe biotina) janë mjaft të rëndësishme për shëndetin e trurit dhe të sistemit nervor.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...