Home Këshilla të ndryshme Pajisjet shtëpiake që harxhojnë më shumë energji

Pajisjet shtëpiake që harxhojnë më shumë energji

2Pasijet shtëpiake janë të domosdoshme, por edhe harxhojnë shumë.

Pasijet e kuzhinës janë ato që harxhojnë enërgji më së shumti. Pjesën më të madhe të kilovatëve e harxhon ngrohja dhe frigoriferi.

Frigoriferi harxhon më shumë se paisjet e tjera sepse duhet të punojë vazhdimisht. Ai rrin tërë kohën ndezur, andaj edhe harxhon shumë. Gjithashtu, dushi harxhon 60 kilovatë në orë, nëse gjatë tërë kohës rri i ndezur, ndërsa llampat harxhojnë 45 kilovat.

Pas tyre vjen lavatriçja me 36 kilovat, hekuri, fshesa me korent dhe në fund televizioni! Televizoinet me ekrane të sheshta harxhojnë 400 vatë energji, ndërsa LCD ekraneve u nevojiten rreth 180 vatë energji.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...