Home Këshilla të ndryshme Paracetamoli mund të shkaktojë vdekjen

Paracetamoli mund të shkaktojë vdekjen

Një ekspert amerikan për sëmundje të mëlçisë thotë se sasia e madhe e paracetamolit, ilaçit që përdoret për zbutje të dhimbjeve dhe qetësim të etheve, mund të dëmtojë mëlçinë e madje të shkaktojë edhe vdekjen, transmeton United Press International (UPI).

Sipas pohimeve të dr. William Lee, “rreth 100 njerëz vdesin brenda një viti si pasojë e helmimit të papritur me paracetamol (acetaminofen), kurse edhe 15 000 persona të tjerë përfundojnë në ndihmën e shpejtë, pasi që, si pasojë e mosdijes, kanë marrë sasi shumë të mëdha të paracetamolit”.

Për këtë arsye, ku mjek këshillon që të mos tejkalohet doza ditore prej 4 000 miligramëve.

Personat që kanë probleme me mëlçinë nuk do të duhej të përdorin më shumë se 2 mijë – 3 mijë miligramë paracetamol në ditë.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...