Home Shëndetësi Parandaloni sëmundjet e lëkurës

Parandaloni sëmundjet e lëkurës

Nëse ekspozoheni në rrezet e diellit pa vendosur më parë kremin mbrojtës ndaj lëkures tuaj, atëherë ajo do të ketë dëmtime të mëdha.

Pakujdesia ndaj rrezeve të diellit, rrezeve infra ultraviolete, ka bërë që vitet e fundit të shfaqet dendurazi kanceri i lëkures.

Për këtë arsye mjekët këshillojnë që personat të cilët kanë shumë nishane dhe lëkurë të bardhë përpara se të zgjedhin kremin e përshtatshëm të konsultohen me dermatologë.

Mjekët thonë se për të parandaluar kancerin, nësë është e nevojshme mund të heqin nishanet. Tashme edhe në shqiperi kanë hyrë aparatura dhe metoda bashkëkohore për eleminimin e problemeve shëndetsore dhe parandalimin e sëmundjeve.

Përveç syrit klinik të mjekut dermatolog, tashmë egzsitojnë aparatura si dermatoskopia që e vërteton edhe më teper predispozicionin e këtyre nishaneve për t’u shndërruar në sëmundje jo të mira.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...