Home Shëndetësi Parandaloni sulmin në tru

Parandaloni sulmin në tru

sulmi- truKëshilla më e mirë për gratë dhe për burrat është që çdo ditë të ecin të paktën 30 minuta, transmeton “Zeri.info”.

Në studimin “Women’s Health Study” hulumtuesit për një periudhë prej dymbëdhjetë vjetësh kanë monitoruar rreth 40.000 gra. Rezultoi se te gratë që rregullisht shkuan për të bërë një ecje të shpejtë (në një shpejtësi prej 4.5 kilometra në orë), rreziku i sulmit në tru në krahasim me gratë që nuk shkojnë për një shëtitje të tillë ishte më i ulët për 37%.

Një gjetje interesante e studimit ishte se aktiviteti intensiv fizik, p.sh. vrapimi në këtë drejtim është i dobishëm (zvogëlon rrezikun e sulmit në tru), por jo sikurse shëtitja. Këshilla më e mirë për gratë dhe për burrat është që çdo ditë të ecin të paktën 30 minuta.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...