Home Këshilla të ndryshme Pasi ta lexoni këtë, më kurrë në jetë nuk do të putheni

Pasi ta lexoni këtë, më kurrë në jetë nuk do të putheni

Puthjet kanë përfitimet e tyre, por edhe rreziqet. Sipas ekspertëve, çdo puthje në buzë ka miliarda baktere të 278 llojeve të ndryshme dhe viruse.

Së fundmi, ata kanë nxjerrë një listë me sëmundjet që mund t’ju shkaktojnë puthjet në buzë.

Herpes

Sigurisht që nga format më të përhapura është herpesi, kjo shkaktohet edhe nga higjiena jo  e mirë orale.

Sëmundjet ngjitëse seksuale

Sipas Shoqatës Shëndetësore Sociale amerikane, është e dokumentuar se viruset e sëmundjeve si gonorre, herpes dhe sifilis janë zbuluar dhe në formën e pështymës. Pra, thonë ata, mund të kontraktohen përmes puthjes.

Hepatiti B

Edhe pse shumica e virusit të hepatitit B është gjaku, gjithashtu mund të jetë i pranishëm në pështymë. Dhe Infeksioni zakonisht ndodh kur dy lëngjet e rrezikut janë: Gjaku i infektuar dhe pështyma nga një gojë me plagë. Nuk është dokumentuar transmetimi i HIV-it përmes puthjes.

Lythat

Lythat mund të paraqiten në gojë për një puthje. Këto gunga janë shkaktuar nga një prej formave të HPV Human Papilloma Virus, e cila është shumë ngjitëse. Lythat nuk janë një problem serioz shëndetësor, por estetik.

Kariesi

Shumë nga bakteret që shkaktojnë prishjen e dhëmbëve mund të arrijnë në gojën tuaj nëpërmjet puthjes.

Mononukleoza

E njohur si “sëmundja e puthjes”, sepse rruga e saj kryesore e transmetimit është pështyma, mononukleoza është një infeksion viral me një incidencë të lartë te adoleshentët. Simptomat përfshijnë: lodhje, mungesë oreksi, dhimbje koke dhe temperaturë të lartë.

Cytomegalovirus

Ky është një infeksion viral me simptoma të ngjashme dhe formë të transmetimit si mononukleoza: Nëpërmjet pështymës, lëngjeve dhe gjakut. Simptomat ngjajnë me ato të një gripi të fortë, dhe edhe pse zakonisht nuk bëhet një e keqe e madhe, sjell komplikime te gratë shtatzëna.

Gingiviti

Sipas Shoqatës Amerikane Dentare, në qoftë se ju puthni një person që nuk kujdeset për dhëmbët, bakteret mund të hapin plagë.

Infeksionet respiratore

Besohet se janë përhapur nga kontakti direkt me virusin. Ju mund të merrni edhe gripin nga kontakti me sekrecione (lëngje dhe mukus) të një personi të infektuar.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...