Pastrimi i poreve

Mënyra më e mirë që ta pastroni tërësisht lëkurën e hundës, fytyrës ose mjekrës, është që të përdorni shirita specialë kozmetikë për pastrimin e poreve.

Sekreti qëndron që këto shirita t’i vendosni në lëkurën e lagësht (pas larjes mos e fshini fytyrën me peshqir). Ndërsa për ta penguar shfaqjen e miteserëve, përdorni preparat për pastrimin e lëkurës me bazë të acidit salicilik (çdo ditë nëse lëkura juaj është e yndyrshme, ose tri herë në javë nëse keni lëkurë të thatë).

Keni nevojë për kujdes intensiv? Kërkoni nga dermatologu t’u përshkruajë preparat me bazë retinoide, i cili do t’i zbutë miteserët, dhe kështu do të lehtësojë largimin e tyre. Megjithatë, duhet të keni kujdes që këtë të mos e bëni shumë shesh, sepse ekziston rreziku i largimit të shtresës mbrojtëse të lëkurës.