Home Shëndetësi Patatja, shkaktar i evoluimit të trurit të njeriut

Patatja, shkaktar i evoluimit të trurit të njeriut

Patatja, shkaktar i evoluimit të trurit të njeriutTruri i njeriut është unik, pasi që asnjë kafshë tjetër nuk ka tru kaq të madh, në krahasim me përmasat trupore.

Për një kohë të gjatë ishte menduar që konsumimi i mishit kishte ndikuar në rritjen e trurit të njeriut, mirëpo tani shkencëtarët kanë ardhur në përfundim që është një tjetër ushqim, të cilit duhet t’i falënderohemi për këtë gjë: patatja.

Hulumtuesit besojnë që konsumimi i karbohidrateve ka qenë shumë i rëndësishëm për zhvillimet në tru në miliona vjetët e fundit. Ndërsa, karbohidratet, në trupin e paraardhësve tanë kryesisht janë futur nëpërmjet patateve, farave dhe disa pemëve e bajameve.

Përkundër ndikimit nga ushqimet tjera, shkencëtarët, të cilët janë prapa studimit të bërë së fundmi, argumentojnë që patatja është shkaktari kryesor i evoluimit të trurit njerëzor.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...