Patëllxhani për nervat

Patëllxhani përmban shume fije prandaj e ule nivelin e larte te kolesterolit. Përmban kalium ashtu qe siguron rregullimin e ujit ne qeliza, magnezi siguron qetësi shpirtërore, kurse  hekuri e zvogëlon lodhjen.

Pos kësaj ne kushte laboratorike është treguar se disa substanca nga patëllxhani i shkatërrojnë qelizat tumorale dhe ndikojnë kundër baktereve.

Nga patëllxhani mund te përgatiten gjellëra dhe sallata shume te shijshme.