Home Shëndetësi Për memorie më të mirë, pini kakao

Për memorie më të mirë, pini kakao

Për memorie më të mirë, pini kakaoPërdorimi i përditshëm i kakaos e përmirëson memorien tuaj. Këtë e tregojnë rezultatet e kërkimeve më të fundit.

Në eksperiment kanë marrë pjesë vullnetarë nga mosha të ndryshme, të cilët gjatë një muaji kanë pirë çdo ditë kakao. Ekspertët e kanë skanuar trurin e vullnetarëve, në fillim dhe në fund të eksperimentit.

Ata kanë qenë të ndarë në tre grupe, në të parin ata që kanë pirë 500mg flavonoide, në të dytën ata që kanë pirë 250 mg dhe në të tretën ata që nuk konsumuan fare kakao.

Në fund studiuesit arritën në përfundimin se kakao ka një rol të rëndësishëm në përmirësimin e memories dhe kjo pikërisht falë flavonoideve që kjo e fundit përmban. Ato e mbrojnë trurin nga lodhja dhe përmirësojnë funksionimin e tij.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sëmundjet e zemrës, kanceri – të ndërlidhura me konsumimin e ushqimeve të përpunuara

Këto ushqime përfshijnë: patate të skuqura, bukë të bardhë, ushqime të gatshme, salçiqet, drithërat me sheqer dhe pijet me gaz – në thelb çdo produkt që përfshin një procedurë industriale. Ngrënja e shumtë e hamburgerëve, picave, biskotave dhe e ëmbëlsirave, po del të jetë e rrezikshme për shëndetin. Një studim i rreth 45.000 njerëzve të moshës së mesme gjeti se vdekjet...